Kudüs’te siyonist askerler 5 Filistinliyi yaraladı

  • 07 Ocak 2018
  • 1.004 kez görüntülendi.
Kudüs’te siyonist askerler 5 Filistinliyi yaraladı

Terör rejimi İsrail güçlerinin Kudüs’te göstericilere karşı ateş açması sonucu en az 5 Filistinli yaralandı.

El’Alem kanalına göre, bu arada sözkonusu gösteride Filistinli bir kişi de tutuklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonist işgal rejiminin başkenti kabul etme kararına karşı bütün Filistin’de tepkiler devam ederken, cuma günü de  Gazze’nin doğu sınırında yapılan gösterilerde işgal güçlerinin ateş açması sonucu bir kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu arada Filistin.net sitesi işgal altındaki Filistin topraklarında 2017 yılında devam eden intifada ile ilgili ayrıntılı bir rapor yayınladı.

Raporda, işgal altındaki Filistin topraklarında devam eden intifada ay ay işlenmekte, bu süre içinde meydana gelen çatışmalar, şehitler, yaralı ve tutuklular ayrıntılı bir şekilde verilmekte, direniş eylemleri, Siyonist yerleşimcilerin saldırıları, siyasi tutuklamalarla ifadeye çağırmalar da işlenmektedir.

Rapora göre 2017 yılında direniş eylemlerinde artış gözlemlenirken, son yedi yılın en yoğun çatışmaları yaşandı. Şehirler arasında işgal altındaki Kudüs ve çevresi direnişin başını çekti.

Rapordaki verilere göre geçen yılda 95 Filistinli şehit olurken, 21 Siyonist hayatını kaybetti ve 409 Siyonist de yaralandı.

Esirlerin durumuna da değinen rapor, geçen yıl 5737 kişinin tutuklandığını, Kudüs intifadasında eylem yapan direnişçilere de 15 müebbet verildiğini kaydetti.

Rapora göre, 2017 yılında 28656 Siyonist yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın yaparken, 1200 kez kutsal mekânlara saldırıldı. Bu süre içinde 855 yıkım gerçekleşti ve 9784 bin dönüm arazi gasp edildi.

Filistin Yönetimi’nin hak ihlallerine de değinen raporda geçen yılda 3098 kişinin siyasi nedenlerle tutuklandığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.