Kuzey Kore lideri askeri gücü artırmak için yeni hedefler açıkladı

  • 28 Aralık 2022
  • 168 kez görüntülendi.
Kuzey Kore lideri askeri gücü artırmak için yeni hedefler açıkladı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore Yarımadası’nda artan gerilimlerin ortasında, gelecek yıl ülkenin askeri gücünü daha da artırmak için yeni kilit hedefler sundu.

Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı’nın (KCNA) Çarşamba günü bildirdiğine göre, Kim, Kore Yarımadası’nda yaratılan yeni zorlu durumu ve uluslararası siyasi durumu değerlendirdiği iktidar partisinin 8. Merkez Komitesi’nin Altıncı Genişletilmiş Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci gününde hedeflerini sundu.

KCNA, “Dış ilişkiler ilkelerini ve düşmana karşı mücadelenin yönünü, egemen hakları korumak ve ulusal çıkarları savunmak için partimizin ve hükümetimizin tamamen uyması gerektiğini belirtti” dedi.

“2023’te güçlü bir şekilde takip edilecek kendini savunma yeteneklerini güçlendirmek için yeni temel hedefler, siyasi durumdaki çeşitli dalgalanmalara hazırlık olarak sunuldu” diye ekledi, bu hedefler hakkında daha fazla ayrıntı vermeden.

Kim’in sözleri, ülkenin silah testlerine devam edeceğinin bir göstergesi olabilir.

Güney Kore ABD ile ortak tatbikatlar düzenlemeye devam ederken, Kore Yarımadası’nda gerilim yüksek kalmaya devam ederken, tatbikatları işgal provası olarak gören Kuzey, savunma araçlarını geliştirmeye ve test etmeye devam ediyor.

Cuma günü, Kuzey Kore, ülkenin iki orta menzilli füze fırlatmasından bir haftadan kısa bir süre sonra, doğu kıyısındaki denize doğru iki kısa menzilli balistik füze ateşledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.