Laricani: Bölgede terörizm krizi, siyonist İsrail rejimini Filistin meselesine daha tamahlandırmıştır

  • 25 Şubat 2017
  • 912 kez görüntülendi.
Laricani: Bölgede terörizm krizi, siyonist İsrail rejimini Filistin meselesine daha tamahlandırmıştır

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, bölgede İslam ülkelerinin dağınıklığı ve terörizm sorununun, siyonist İsrail rejiminin Filistin meselesi müdahale konusunda daha da cesaretlenmesine sebep olduğunu bildirdi.

Tahran’da düzenlenen 6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı sırasında Cezayir’de yayınlanan el-Haber gazetesine açıklamada bulunan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, batının İran’a karşı baskılarının Tahran’ın Filistin meselesi karşısındaki siyaset ve tutumundan kaynaklandığını belirterek, bölgenin İslam devletlerindeki terör krizinin, işgalci İsrail rejiminin İslam ülkelerindeki ihtilafı daha da körüklemeye ittiğini ve bunun için de İsrail rejimi liderlerinin en-Nusra terör örgütünü geniş destek verdiğini belirtti.

İslam İnkılabının zaferinden 38 yıl geçmesine rağmen batının halen İran’a karşı düşmanlığının devam etmesinin sebebinin, İran’ın bağımsızlığı ve Tahran’ın Filistin meselesine destek verdiğini belirten İran İslami Şura Meclisi Başkanı, İran karşıtı yaptırımların ülkenin özellikle sanayi ve teknoloji açısından ilerlemesine sebep olduğunu ve bunun için de Tahran’ın kendi yolunu sürdürme konusunda kararlı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.