Laricani: İran ABD’liler’in tuzağına düşmeyecek

  • 13 Ekim 2017
  • 982 kez görüntülendi.
Laricani: İran ABD’liler’in tuzağına düşmeyecek

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Amerikan yetkililerinin yaklaşımlarını geçici ve avamca niteleyerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin tüm yaklaşım ve pozisyonları sabırla izleyip, halkın çıkarlarına göre karar vereceğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Rusya’nin St. Petersburg havaalanında yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma ile ilgili olası kararını değerlendirerek, İran’ın Amerikan siyasilerinin yaklaşımlarını beğenmediğini ve bu tür geçici ve avamca yaklaşımlardan dolayı ABD’lilerin örümcek ağına düşmek için bir neden görmediğini vurguladı.

Trump’ın sözlerinin Amerikalılar’a zarar verdiğini hatırlatan Laricani, Avrupalı yetkililer ve diğer ülkelerin de Trump’ın nükleer anlaşmaya ilişkin tutumunu eleştirdiklerini ve şimdi ise İran için başka gelişmelere imza atabilmesi için iyi bir fırsat oluştuğunu vurguladı.

Rusya’da 137.si düzenlenen Uluslararası Parlamento Birliği Toplantısı’na katılma nedeniyle ilgili olarak da İslami Şura Meclisi Başkanı, bölgesel ve uluslararası gelişmelere göre, siyasi diyalog ve istişarelerin dünya için güvenli durum oluşturabileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.