Laricani: Teröristlerin asıl amacı Müslümanların karalanmasıdır

  • 13 Ağustos 2017
  • 1.201 kez görüntülendi.
Laricani: Teröristlerin asıl amacı Müslümanların karalanmasıdır

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, terör örgütü IŞİD’in işlediği cinayetlerin, bu terör örgütünün İslam kültüründen ne kadar uzak olduğunu ve Müslümanlar arasında tefrika çıkarılması ve müslümanların karalanmasından başka bir amacı olmadığını gösterdiğini söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, bugün İslami Şura Meclisi’nde yaptığı konuşmasında, İranlı mücahit Muhsin Hoceci’nin şehadeti ile Afganistan’da yaşanan son terör saldırılarının tüm Müslümanları derinden üzdüğünü belirterek, Şehit Hoceci’nin mücadele yolunda gösterdiği kararlığı vasıtasıyla tüm dünyaya fedakarlık dersi verdiğini ifade etti.

Laricani sözlerine şöyle devam etti: Bu iki acı olayı radikal bir zihniyetin ortaya koyduğu apaçıktır. Peki günümüzde bu çirkin olayları kimlerin işlediği veya hangi devletlerin organize ettiği belli değil mi? Acaba Arap dünyası bu cinayetlerde ABD ile Siyonist Rejim’in parmağının olduğunu görmüyor mu?

Siyonistlerin “33 Günlük Lübnan Savaşı”nda belleri kırıldığı için Müslümanlara karşı yöntemlerini değiştirdiğini kaydeden Laricani, “Onlar yüz yüze karşılaşmak yerine İslam ümmetinin arasında anlaşmazlıklar çıkarıyor. Bunun yanı sıra terör örgütleri arasındaki çatışmaların fitilini ateşlendiriyor. Bölgedeki bazı Müslüman devletleri de onlarla işbirliği yaparak İslam dünyasındaki krizlerin artmasına neden oluyorlar” açıklamasını yaptı.

Meclis Başkanı Laricani, “Teröristlerin bu hain saldırıları onların çöküşünün yaklaştığını gösteriyor. Ayrıca Musul ile Suriye’de onlara ağır darbeler vurulduğu için böylesi barbarca eylemlerde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.