Laricani:Terörist Amerika’nın barbarca işlenen bu cinayeti terör saldırısı ve savaş sayılır

  • 05 Ocak 2020
  • 509 kez görüntülendi.
Laricani:Terörist Amerika’nın barbarca işlenen bu cinayeti terör saldırısı ve savaş sayılır

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na bağlı Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani ve şehit arkadaşlarına yönelik suikast cinayeti uluslararası yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Pazar günü İslami Şura Meclisi’nin oturumunun açılışında konuşan Laricani, Amerika terör devletinin General Süleymani ve beraberindekileri şehit etmesini kınayarak şöyle dedi:

Bir ülkenin uluslararası havaalanına yakın bir yerde Amerikalı terörist askerlerin helikopter ve uçakla İranlı ve Iraklı üst düzey iki yetkiliyi şehit etmeleri hiç bir uluslararası yasa ile bağdaşmıyor.

Amerikalı terörist askerlerin hiç bir izin almaksızın, gece yarısı ve gizlici bu cinayeti işlediklerini belirten Laricani, barbarca işlenen bu cinayet terör saldırısı ve savaş sayıldığını vurguladı.

General Süleymani İran ve bölgenin büyük şahsiyeti olduğunu vurgulayan Laricani, General Süleymani Irak ve Suriye devletlerinin talebi üzerine iki ülkenin yardımına koştuğunu ve titiz planları ile teröristleri yok ettiğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump’a da hitap eden Laricani, Amerika bu cinayeti ile dipsiz bir bataklığa saplandığını ve bu tür terör eylemlerinin sonuçları onlar için çok acı olacağını belirtti.

İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na bağlı Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi hareketi komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve onlara eşlik eden 8 kişi geçen Cuma günü ABD terör ordusunun Bağdat havaalanına yakın bir noktada düzenlediği terör saldırısında şehit düştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.