Lübnan Başbakanı: Düşman İsrail Fitne Çıkarma Peşinde

  • 11 Haziran 2020
  • 503 kez görüntülendi.
Lübnan Başbakanı: Düşman İsrail Fitne Çıkarma Peşinde
Lübnan halkının olası komplolara karşı bilinçli ve uyanık olması gerektiğini vurgulayan Lübnan Başbakanı, Siyonist rejimi Lübnan’daki son şiddet yanlısı ayaklanmalardan sorumlu tuttu.
Lübnan Başbakanı, Lübnan’daki son şiddet yanlısı protestoların sorumlusunun Siyonist rejim olduğunu belirtti.
Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, Çarşamba günü düzenlenen Lübnan kabine toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan geçen hafta başka bir tehlikeli dönemden geçti ve Lübnan’da mezhepsel ve dini çatışmalar yaratmaya yönelik planların üstesinden gelebildik.’
Lübnan’ın başkenti, geçtiğimiz hafta boyunca siyasi akımların destekçileri arasında, ordunun ve güvenlik güçlerinin gelişiyle son bulunan çatışmalara şahit oldu.
Lübnan başbakanı yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bu planlar, Lübnan’da kan dökmek ve siyasi olarak suiistimalde bulunmak için tasarlandı. Sokak protestoları sırasında yaşanan olaylar, ülkedeki yıkım için bir plan olduğu konusunda uyarıyordu ve Allah’a şükür bunun üstesinden gelebildik.’
Hasan Diyab, Lübnan’daki fitne projelerinin devam edebilir olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘İsrail düşmanının Batı Şeria’yı ilhak etme (işgal etme) planını örtmek için Lübnan’da ayaklanma arayışında olduğuna inanıyorum, bu yüzden herkesten, İsrail’in bu planıyla mücadele etmek ve onu başarısız kılmak için çok dikkatli ve bilinçli olmalarını istiyorum.
Ülkeyi yıllardır içince olduğu bu duruma ulaştıran geçmiş yılların yükünü şimdiki hükümete dayatmak için yalanlarla hükümete karşı kışkırtma eylemleri olan karanlık odalar var. Hükümet çabalarını sadece toplantılar yapmak için değil, aynı zamanda sorunları çözmek için kademeli adımlar atmak adına da kullanmaktadır.
Tedavi etmeye çalıştığımız temel bir sorun, ulusal para birimi değeriyle oynanmasıdır ve bu konuyu gece gündüz takip ediyoruz. Döviz piyasasının istikrarsızlığını artıranlarla mücadele etmek için güvenlik kuruluşlarına açık ve kesin talimatlar verdik.’
Hizbullah’a yakın partilerin katılımıyla kurulan mevcut Lübnan hükümeti, planlarını uygulayamaması için bu gün ABD’nin yoğun bir baskısı altındadır. Amerika Birleşik Devletleri, mali ve bankacılık yaptırımlar yoluyla ve Siyonist rejim de siyasi grupları hükümetin mevcut durumdan çıkma çabalarını engellemeye teşvik ederek Lübnan hükümetini zor durumda bırakmaya çalışıyor. Aylardır devam eden protestolar ve koronavirüs salgını ülkeye ağır maliyetler getirdi ve son zamanlarda bazı akımların özellikle para birimi dalgalanmaları konusunda yabancılarla işbirliği, alanı yeni Diyab hükümeti için daralttı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.