Macron AB’den Türkiye’ye silah ihracatının durdurulmasını istedi

  • 18 Ekim 2019
  • 1.847 kez görüntülendi.
Macron AB’den Türkiye’ye silah ihracatının durdurulmasını istedi

Fransa cumhurbaÅŸkanı Emanuel Macron, AB oturumu kulisinde Türkiye’nin Suriye’ye saldırısını eleÅŸtirerek, Avrupa’dan Türkiye’ye silah ihracatını durdurmasını istedi.

Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, Avrupa BirliÄŸi’nden Türkiye’nin Suriye’ye yönelik harekatını kınamasını ve Türkiye’ye yönelik silah ambargosu uygulamasını istedi.

Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, dün Brüksel’deki AB zirvesi öncesinde Türkiye’nin yürüttüğü harekatın IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasına izin verebileceÄŸini söyledi. Macron, AB’den Türkiye’ye silah ihracını durdurmak için ortak karar alınmasını talep etti.

Macron gazetecilere verdiÄŸi demeçte, “Bu saldırıyı kınamak için birleÅŸik, açık ve kesin bir sesle tekrar konuÅŸmamızı istiyorum” dedi.

AB, Türkiye’ye silah ihracatını durdurma konusunda ortak karar almamış, kararı üye ülkelere bırakmıştı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli Türkiye’nin Suriye operasyonundan dolayı Ankara’ya daha katı yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu. Sassoli, Türkiye ile üyelik müzakerelerin askıya alınmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.