Maliki’den Hizbullah’ın ilkeli tedbirlerine destek

  • 31 Ağustos 2017
  • 1.435 kez görüntülendi.
Maliki’den Hizbullah’ın ilkeli tedbirlerine destek

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri Maliki, Lübnan Hizbullah hareketinin Suriye’nin Lübnan ile ortak sınırındaki Batı Kalemun bölgesinde tekfirci IŞİD terör örgütü teröristlerini Deyrizzur’a intikal ettirilmeleri yönündeki tedbirini ilkeli ve doğru niteledi.

Terfirci IŞİD terör örgütü geçen Pazar günü Suriye ve Lübnan sınırındaki bölgede Hizbullah, Suriye ve Lübnan orduları tarafından uygulanan abluka iyice daralmasının ardından ateşkes önerisini kabul ederek direniş güçleri karşısında teslim oldu. Bu anlaşma çerçevesinde IŞİD teröristleri Suriye’nin doğusunda yer alan Deyrizzur’a intikal ettirildi.

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri Maliki Çarşamba günü Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a bu anlaşma yüzünden uygulanan baskılara gösterdiği tepkide, her savaş zafere ulaşmak için kendine göre şartları bulunduğunu, Nasrullah’ın doğru hareketi terörle mücadele stratejisi çerçevesinde alınan bir karar olduğunu kaydetti.

Maliki ayrıca savaşın doğası bu tür kararları icap ettiğini, çünkü sahada savaşanlarla savaş deneyimi bile olmayan gözlemcilerin gördükleri şey çok farklı olduğunu vurguladı.

Sahadaki komutanların aldıkları kararlara saygı duymak gerektiğinin altını çizen Maliki, Tel Afer’in tam olarak kurtarılması ve IŞİD teröristlerinden yüzlercesi silahlarını Kürt peşmergelere teslim etmesi de sahadaki komutanların aldığı kararların sonuçlarından biri olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.