Mescidi Aksa Cuma Namazında Dolup Taştı

  • 11 Aralık 2015
  • 921 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa Cuma Namazında Dolup Taştı

Binlerce kişinin bugün Cuma namazı için gittiği Mescidi Aksa’nın dolup taştığı belirtildi.

Evkaf Dairesi’ndeki halkla ilişkiler sorumlusunun verdiği bilgiye göre, bugün Mescidi Aksa’da Cuma namazını kılmak için Kudüs’ten 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından, Batı Yaka’dan ve Gazze’den yaklaşık 40 bin kişi geldi.

İşgal güçleri Mescidi Aksa kapılarında bir çok gencin kimliğine el koyarken, kameralı balonlarla da yukarıdan namaz kılanları görüntüledi.

Cuma hutbesini veren Şeyh Muhammed Selim Muhammed şehitliğin önemine değinerek, “Ayet ve hadisler şehitlerin ölmediğini ve Rableri yanında rızıklandırıldıklarını gösteriyor. Ancak bu cesetlerinin çürümeyeceği anlamına gelmiyor. Berzah alemi dünya hayatıyla kıyaslanamaz. Bazen şehitlerin cesetleri Allah’tan bir keramet olarak bozulmamaktadır. Nitemik Uhud şehitlerinin cesetleri bozulmamış. Yine bir şehidin akrabalarından yetmiş kişiye şefaat edeceği de varid olmuştur. Şehitler nedeniyle doğan bu onurdan dolayı ne mutlu şehit ailelerine” dedi.

İşgal rejiminden İslami hükümlere göre defnedilmeleri için şehitlerin cesetlerini teslim etmesini isteyen Şeyh Muhammed Selim Muhammed, cesetleri elinde bulundurmanın işgalcinin insanlar nezdindeki itibarını düşürmekten başka bir şeye yaramayacağını söyledi.

Müslümanlara seslenen Mescidi Aksa hatibi, “Ey Müslümanlar! Saflarınızı birleştirin, birbirinizi sevin ve kenetlenin. Yaşadığınız bu zor şartlarda yapacağınız ilk görev budur. Dininize ve peygamberiniz Hz. Muhammed’in yoluna dönünüz” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.