Mescidi Aksa hatibinden uyarı

  • 10 Kasım 2019
  • 547 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa hatibinden uyarı

Mescidi Aksa hatibi Ekreme Sabri, terör rejimi İsrail’in işgalindeki Kudüs’te evlerin ve arazilerin satışıyla ilgili yeni pazarlıklar oyunlarının olduğunu belirterek, ‘bu süreçte yer alan dellallar, haindirler’ dedi.

Ekreme Sabri, Ürdünlü iki avukat aracılığıyla Kudüs’de Filistinlilerin arazilerinin satışı veya devredilmesine tepki göstererek, bu anlaşmaların engellenmesi çağrısında bulundu.

Mescidi Aksa hatibi, bu gibi satışlarda yer alanları hain olarak nitelerken, bun gibi kişilerin cenaze namazlarının kılınmasının caiz olmadığı fetvası verdi.

Bu arada 1948’de işgal edilmiş bölgenin, güney üçgeni olarak adlandırılan mıntıkasındaki şehirlerden olan Kalansuva şehrinin kuzey kısmında 300 kişi tehcir tehdidiyle karşı karşıya. Çünkü bunlara Planlama ve İnşa Bölge Komitesi tarafından yapılan bildirimde evlerinin ruhsatsız inşa edilmiş olduğu gerekçesiyle yıkılacağına dair talimatların gönderileceği belirtildi ve bunun için hazırlıklı olmaları istendi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yaklaşık 25 evin sahibine evlerinin yıkımı için hazırlıkların yapılması üzere talimatların gönderileceğine dair bildirimde bulunuldu. Yani bölgede işgal rejiminin yıkım planının hedefinde 25 ev var ve bu evlerde de toplam 50 aile, 300 fert ikamet ediyor. Bunların içinde de birçok çocuk, kadın ve yaşlı bulunuyor.

Direniş hareketleri ve siyasi çevreler işgal yönetiminin Kalansuva’nın kuzeyindeki bu son yıkım planının son derecede tehlikeli ve çok geniş çaplı bir yıkım planı olduğuna dikkat çektiler.

Terör rejimi yıktığı ve işgal ettiği yerlere siyonist yahudiler için konut yapıyor ve oraların nüfus dokusunu bozuyor. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.