Mısır Meclisi Hukuk Komisyonu Suudi Rejiminin Baskısı Karşısında Teslim Oldu

  • 14 Haziran 2017
  • 995 kez görüntülendi.
Mısır Meclisi Hukuk Komisyonu Suudi Rejiminin Baskısı Karşısında Teslim Oldu

Mısır halkının sert tepki göstermesine rağmen Mısır meclisi Hukuk komisyonu Tiran ve Sanafir adalarının Suudi rejimine devredilmesini kabul etti.

Mısır yönetimi 1967 yılında işgal ettiklerini ileri sürdükleri Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan’a terk etmeye hazırlanırken Müslüman Kardeşler karar tepki gösterdi

El-Cezire televizyonunun verdiği habere göre Mısır parlamentosu anayasa ve hukuk komisyonu dün Arabistan’lı su sınır hattının belirlenmesi ve tiran ve Sanafir adalarının Arabistan’a devredilmesi tasarısını kabul ederek kabul edilmesi için genel kurula gönderdiler.

Mısır ve Suudi Arabistan Kızıldeniz’deki iki adanın Suudi Arabistan’a bırakılması konusunda daha önce anlaşmaya varmışlardı.

Anlaşmaya göre Tiran ve Sanafir adalarının egemenliği Suudi Arabistan’a devrediliyor.

Pazar günü bir açıklama yapan eski cumhurbaşkanı adayı Hamdeen Sabahi de dahil Mısır’daki muhalif politikacılar, parlamentonun iki adanın devrini onaylaması durumunda Tahrir Meydanı’nda gösteri düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ise meclisteki konuşmasında Mısır’ın Tiran ve Sanafir adalarına sahip olmasının yasal bir hakkı olmadığını ileri sürdü. Shoukry, Mısır’ın iki Suudi Arabistan adasını 1967 yılında İsrail saldırılarına karşı işgal ettiğini de savundu.

Öte yandan Mısır Müslüman Kardeşliği dün Mısır ve Suudi Arabistan arasında imzalanan ve Kızıldeniz’deki Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğini Suudi Arabistan’a devreden anlaşmayı reddettiğini duyurdu.

Yüksek İdare Mahkemesi’nin anlaşmayı geçersiz olduğunu belirtmesinin ardından Müslüman Kardeşler’den yapılan açıklamada “Mısır’ın söz konusu değerli toprakları başka bir ülkeye terk edilemez” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.