Mısır Rejimi Teşaron Örgütlerin Eliyle Ülkede Kaos Çıkarmaya Çalışıyor. Hristiyanlara Silahlı Saldırı ! 23

  • 26 Mayıs 2017
  • 1.203 kez görüntülendi.
Mısır Rejimi Teşaron Örgütlerin Eliyle Ülkede Kaos Çıkarmaya Çalışıyor. Hristiyanlara Silahlı Saldırı ! 23

Mısır’ın Minya kentinde silahlı saldırganlar Kıpti Hristiyan grupa saldırı düzenledi. Saldırıda 23 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Mısır’ın Minya kentinde silahlı saldırganlar Kıpti Hristiyanları taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlendi

Mısırlı yetkililer saldırıda 23 Kıpti Hristiyanın öldüğünü ve 25’inin de yaralandığını açıkladı.

Görgü tanıkları saldırıda hayatını kaybedenler olduğunu ancak şu anda ölü sayısının bilinmediğini belirtmişti.

Kıpti Hristiyanların başkent Kahire’de bir manastırı ziyaret etmek için yola çıktığı ifade edildi.

DAEŞ KIPTİ HRİSTİYANLARI HEDEF ALMIŞTI

Mısır’ın Tanta ve İskenderiye kentlerinde bulunan iki Kıpti kilisesinde geçtiğimiz nisan ayında birkaç saat arayla patlamalar meydana gelmişti.

Patlamalarda en az 45 kişi yaşamını yitirirken, onlarca insan yaralanmıştı. Kıpti Hristiyanları hedef alan saldırıyı DAEŞ üstlenmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.