Moskova’da Kur’an-ı Kerim’e hakaret kınandı

  • 25 Temmuz 2023
  • 126 kez görüntülendi.
Moskova’da Kur’an-ı Kerim’e hakaret kınandı

Rusya’nın başkenti Moskova’da İmam Hüseyin’in -as- yasını tutanlar, Kur’an-ı Kerim’e yapılan hakareti kınadılar.

Moskova İslam Merkezi’nde Hüseyini yas tutanları, “Allah Ekber” sloganları atarak ve “Lebbeyk ya Hüseyin” sesini yükselterek Vahiy kelamına yapılan saygısızlığı kınayarak,  Hüseyin (as) mektebinin sevdalılarının  ve hayranlarının Yüce Allah’ın sözlerine hakaret edilmesine izin vermeyeceklerini duyurdular.

Tasu’a ve Aşurayı Hüseyni’ye giden günlerde, Moskova’daki Hatem el-Enbiya Camii, Moskova İslam Merkezi, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği Toplantı Salonu, Hazreti Fatima Zahra’nın -sa Hüseyniyesi, Şiiler Camisi, Astrahan ve Kazan’daki İran konsolosluklarının yanı sıra Rusya’nın güneyindeki Şii şehri “Derbend’ de Hüseyniyeler her gece İmam Hüseyin’in -as- mektebine  bir sevgi ve bağlılık sahnesi oluyor.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Derbend’deki Şii müslümanlar, dünyanın en eski beş camisinden biri olan Ulu Camii’nde bir araya gelerek Rusya’da İmam Hüseyin (as) sevdalıların en büyük buluşmasını oluştururlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.