Movlevi Abdulhamid: Dünya Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayetleri kınamalı

  • 30 Eylül 2017
  • 1.026 kez görüntülendi.
Movlevi Abdulhamid: Dünya Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayetleri kınamalı

İran’ın güneydoğusunda yer alan Zahedan kenti Darululum ehli sünnet ilmiye medresesi müdürü Movlevi Abdulhamid İsmailzehi, uluslararası toplumun canilere ve zalimlere karşı durması gerektiğini belirterek, ”dünya Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayeti kınamalı’ dedi.

Abdulhamid İsmailzehi, dün yaptığı açıklamada, dünya müslümanlarının Myanmarlı müslümanlar karşısında duyarsız kalmaması gerektiğini belirtirken, İran’da başta ehli sünnet müslümanları olmak üzere İranlı yetkililer, İran halkın çeşitli kesimleri, defarlarca Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayetleri kınamışlar ve uluslararası toplumdan bu cinayetlere karşı sessiz kalmamalarını istemişlerdir.

Alınan bilgilere göre, Myanmar’da özellikle 25 ağustos tarihinden itibaren bu ülkenin müslümanlarına yönelik başlatılan soykırım ve cinayetlerde en az 6 bin müslüman feci bir şekilde öldürülürken binlercesi yaralandı ve 500 binden fazla müslüman da canlarını kurtarmak için Bangladeş’e sığınmak zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.