Netanyahu: Arap liderlerinden bazıları İsrail’i “Yahudi bir devlet” statüsüyle gizliden gizliye tanıdı

  • 11 Eylül 2015
  • 939 kez görüntülendi.
Netanyahu: Arap liderlerinden bazıları İsrail’i “Yahudi bir devlet” statüsüyle gizliden gizliye tanıdı

Terör rejimi İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu Arap liderlerinden bazılarının İsrail’i “Yahudi bir devlet” statüsüyle gizliden gizliye tanıdıklarını, ancak bunu açıklamak için barış şartlarının olgunlaşmasını beklediklerini söyledi.
Londra’ya yaptığı ziyaretinde gazetecilere konuşan Netanyahu “Bu liderler de bizim gibi İran’la yapılan nükleer anlaşmadan hoşnut değiller. Ancak bu konudaki yaklaşımlarını da açıkça ortaya koyamıyorlar. Yapılan açıklamalarla kapalı kapılar ardında konuşulanlar arasında büyük farklılıklar var” dedi.
İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelen Netanyahu Suriye’de İran’ın güçlü konumundan da kaygılı olduğunu söyledi.
İngiltere’de temaslarda bulunan Netanyahu aleyhinde, İngiliz halkının tepkileri devam ederken, İngiliz halkı Netanyahu’nun tutuklanmasını istiyor.
Başta Mısır olmak üzere Ürdün, Arabistan ve Katar gibi bir çok ülke zahiren İsrail’e karşı tutumlarının aksine bu rejimle yakın ilişkilere sahipler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.