Nijerya Mahkemesi, Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasına karar verdi

  • 03 Aralık 2016
  • 1.920 kez görüntülendi.
Nijerya Mahkemesi, Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasına karar verdi

Nijerya Abuca Mahkemesi, İslami Hareket lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşinin serbest bırakılacağı kararını aldı.

Nijerya İslami Hareket’in internet sitesinden edinilen bilgiye göre, geçen yıl Aralık ayında Nijerya ordu komutanı General Tukur Buratai’nin konvoyuna eylem yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda yaralı olarak gözaltına alınan İslami Hareket lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin, 45 gün içerisinde serbest bırakılacağı belirtildi.
Abuja Federal Yüksek Mahkemenin dün  görülen davada avukat Femi Falana, mahkemenin Şeyh Zakzaki’ye yapılan hukuksuzlukları göz önünde bulundurarak serbest bırakılmasını talep etti. Avukatın talebini yerinde bulan mahkeme heyeti, Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşini 45 gün içerisinde serbest bırakılması kararı aldı.
15 Aralık 2015 tarihinde Nijerya rejiminin Zaria kentinde İslami Hareket’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu yüzlerce masum Müslüman hayatını kaybetmiş, İslami Hareket lideri Şeyh Zakzaki ile birlikte yüzlerce hareket mensubu ise askerler tarafından tutuklanmıştı.

Zakzaki’nin avukatı kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Yunus sarı dedi ki:

    Alim şeyh ıbrahim zakzaviye allah özgürlük versin bilal habeşi ve 12 imam hürmetine kara afrıkanın siyahi huseynisini allah korusun.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.