Nijerya Ãœniversitelerinden Åžeyh Zakzakiye destek

  • 16 Åžubat 2017
  • 1.121 kez görüntülendi.
Nijerya Ãœniversitelerinden Åžeyh Zakzakiye destek

Nijerya Üniversiteleri İslami Hareketler Derneği, bu ülkenin İslami hareket liderinin tutukluluk sürecinin devam etmesine yönelik protesto gösterileri düzenlediler.

Nijerya Ãœniversiteleri Ä°slami Hareketler DerneÄŸi dün, bu hareketin lideri Åžeyh Ä°brahim Zakzaki’nin tutuklu bulunması ve hapishanede baÅŸta tedavi süreci olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmamasına itiraz ederek, onun saÄŸlık durumundan Nijerya hükümetinin sorumlu olduÄŸunu belirterek, hükümeti kınadılar.

Nijerya Ä°slami Hareket yetkililerinin açıklamalarına göre, Åžeyh Zakzaki’yi muayene eden doktorun, onun hastalığından ciddi  kaygısını dile getirerek tedavi süreci ve tıbbi teçhizatlara acil ihtiyaç duyduÄŸunu belirttiÄŸi kaydedildi.

Åžeyh Zakzaki’nin doktoru açıklamasında,  Zakzaki’nin tedavi edilmemesi durumunda gözlerinin kör olma ihtimalinin bulunduÄŸunu belirtti.

Nijerya Ä°slami Hareketi, bu ülke hükümetinin Åžeyh Zakzaki’ye kasıtlı olarak baskı yaptığı ve onu ortadan kaldırma çabasında olduÄŸunu kaydetti.

Nijerya hükümetinin Åžeyh Zakzaki’nin tedavi sürecini engelleme giriÅŸimleri, halkın itirazlarının artmasına sebep olurken, Ä°nsan hakları Merkezi de Åžeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması yönündeki itirazların ülke yetkililerine ulaÅŸtırılmasına vurgu yaptı.

Bilindiği gibi İbrahim Zakzaki ve eşi 13 ayı aşkın bir süredir tutuklu bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.