Nobaht: Savunma alanında kimseyle müzakere etmeyiz

  • 30 Nisan 2018
  • 1.194 kez görüntülendi.
Nobaht: Savunma alanında kimseyle müzakere etmeyiz

İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Mohammad Bager Nobaht, Savunma alanında İran’ın kimseyle müzakere etmeyeceğini söyledi.

Nobaht, Tahran’da düzenlediği basın toplantısında bu konuyu dile getirdi.

Nobaht, Cumhurbaşkanı Ruhani ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesiyle ilgili olarak, ‘’ Fransa Cumhurbaşkanı ikili konular ve Kapsamlı Ortak Eylem Planı(KOEP) konularında faal bir tutuma sahiptir ve yakın zamanda Amerika’da da müzakereleri oldu ve kendisinin Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinde Amerika temasları hakkında bildi sundu’’ dedi.

Nobaht, politika ve görüşmelerde bazı konuların gündeme geldiğini belirterek, dünkü görüşmede de gündeme gelen konuların eskiden farklı olmadığını ifade ederek, ‘’İran’ın yanıtı bellidir, biz KOEP’ten başka bir anlaşma tanımıyoruz ve İran savunma konuları kimseyle müzakere konusu değildir’’ dedi.

Nobaht, ‘’İran bölgesel müzakerelerde özellikle Suriye konusunda komşuları ile faal bir şekilde faaliyettedir ve bölgenin istikrarı ve terörizmle mücadele için faaliyet göstermektedir. Bizim KOEP ile ilgili tutumumuz açıktır. Biz bu konuda geri adım atmayacağız fakat bunun yanında başka müzakerelerin olması farklı konudur’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.