Ohedi: İran, Mina faciası şehitleri ailelerinin haklarını almak için azimli

  • 11 Eylül 2016
  • 809 kez görüntülendi.
Ohedi: İran, Mina faciası şehitleri ailelerinin haklarını almak için azimli

İran Hac ve Ziyaret kurumu Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin Mina faciasında şehit olanların ailelerinin haklarını almak için daha fazla ciddiyetle ve azimle çalıştığını belirtti.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Ohedi, bugün ülkenin kuzeyinde yer alan Reşt’te Mina faciası şehitleri için düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti’nin yasal ve hukuki yollardan Mina faciası şehitlerinin ailelerinin taleplerine sonuç alana kadar takip edeceğini kaydetti.

Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Mina faciasının Al-i Suud’un hac merasimini idare etmedeki kifayetsizlik, liyakatsizlik ve su-i tedbirinden kaynaklandığını hatırlatarak, bu facianın hiçbir zaman İran halkının zihni ve belleğinden silinmeyecağini vurguladı.

Ohedi, Mina faicası şehitlerinin vatana getirilmesini engellemeye çalışan Vahabbilik düşüncesinin, İslam İnkılabı Rehberi’nin ateşli sözleri ve eleştirilerinin ardından geri adım attığını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl hac merasimi sırasında meydana gelen facia sırasında aralarında 464 İranlı hacının bulunduğu binlerce hacı yaşanan izdiham sonucu ezilerek hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.