Onbinlerce Filistinli dün sabah Mescid-i Aksa’da bayram namazı kıldı

  • 25 Eylül 2015
  • 747 kez görüntülendi.
Onbinlerce Filistinli dün sabah Mescid-i Aksa’da bayram namazı kıldı

İşgal güçlerinin baskılarına ve kısıtlamalarına rağmen onbinlerce Filistinli dün sabah (24 Eylül Perşembe) Mescid-i Aksa’da bayram namazı kıldı.

Medya kaynakları, işgal polisinin sabah erken saatlerden itibaren bir dizi kısıtlama uygulayarak Batı Yaka’dan ve Gazze Şeridi’nden yüzbinlerce kişinin Mescid-i Aksa’da bayram namazı kılmasına engel olduğunu söyledi.

İşgal polisinin 45 yaşın altındaki erkeklerin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediğini ve 45 yaşın üzerindeki erkeklerin de evli olmasını şart koştuğunu ifade eden kaynaklar, kadınlardan ise 30 yaşın üzerinde olanların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin verildiğini bildirdi.

Onbinlerce Filistinlinin bayram namazı kılmak için sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya akın ettiğini kaydeden kaynaklar, onlarca gencin üzerinde Mescid-i Aksa’ya destek sloganları yazan t-shirtler giydiklerini belirtti.

Cemaatten gönüllüler Mescid-i Aksa’nın avlusunda hurma, kahve ve çocuklara balon dağıtırken, Mescid-i Aksa’ya girmeyi başaran bir grup gencin de El-Kıbli Mescidi yakınlarında Filistin bayrağı ile bazı Arap ülkelerinin bayraklarını açtıkları ifade edildi.

Bu arada, bayram namazından sonra cemaatin Mescid-i Aksa’dan ayrılmasının ardından işgal polisinin Mescid-i Aksa bekçilerinden Hamza Nimir’i darp ederek gözaltına aldığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.