Özbekistan’da bazı devlet kurumlarında altı, bazılarında ise iki aydır maaş verilmiyor

  • 03 Kasım 2015
  • 702 kez görüntülendi.
Özbekistan’da bazı devlet kurumlarında altı, bazılarında ise iki aydır maaş verilmiyor

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te tramvay şirketi çalışanları altı ay; Tıp Akademisi çalışanları ise son iki aydır maaşlarını alamyor.

Tramvay şirketinin “Ozodlik” radyosuna konuşan işçileri maaşları ödenmediği için savcılığa başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Devlet şirketi yöneticileri ise maaşların gecikmesinden bankaları suçluyor.Radyoya konuşan bir memur şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs aylından bu yana maaş alamadık. Son yarım yıldır borçlanarak geçinmeye çalışıyoruz. Öğlen yemek yememiz lazım, yol parası da var… Herkesin ailesi, çoluk çocuğu var. Onları nasıl temin edeceğiz? İşi bırakamıyoruz, çünkü sonra iş bulmak daha zor. Hep bugün ya da yarın maaş verirler umudu ile çalışmaktayız. Yöneticilerle kaç defa görüştük. Vereceğiz de vermeyeceğiz de demiyorlar. Ne yapacağımızı bilmez hale geldik.”

Taşkent Tıp Akademisi çalışanları radyoya gönderdikleri mektupta iki aydır maaş alamadıklarından şikayetçi oldu. Mektupta “Eylül ayının maaşını halen alamadık. Ağustos ayının maaşını pamuk toplamaya gitmediğim için ceza olarak ödedim. Neyse evde diğer çalışanlar var. Onların hesabından geçiniyorum. Bizim nasıl geçindiğimiz yönetimin umurunda bile değil” deniliyor.

Özbekistan’daki dikta rejimi ülkedeki gerçekleri kendi halkından ve dünya kamuoyundan gizlemeye çalışsa bile, modern iletişim araçları gerçek durumu bu şekilde dünyaya duyuruyor.

İslam Kerimov yönetimi işçilerin maaşlarını onların bankalardaki hesaplarına geçirme konusunda nakit sorununu çözmeye çalışıyor ancak radyonun haberine göre, Eylül ayından bu yana pek çok banka nakit ödeme sisteminde de sorunlar yaşıyor. Bunun nedeni devlet hazinesindeki nakit sorunuyla açıklanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.