Pompeo İran’a karşı baskıların artmasını istedi

  • 08 Kasım 2019
  • 662 kez görüntülendi.
Pompeo İran’a karşı baskıların artmasını istedi

Amerika dışişleri bakanı İran’ın Bercam ile ilgili yeni girişimine tepki olarak ülkesinin anlaşmadan hiçbir gerekçe göstermeksizin ve illegal çıkışına değinmeden kendi tabiri ile dünyanın İran’a karşı daha fazla baskı uygulamasını istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Mike Pompeo İran’ın Bercam nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltma adımlarını, “nükleer haraç” şeklinde niteleyerek ülkelerden İran’a baskıları arttırmak için ciddi girişimlerde bulunmalarını istedi.
Pompeo söz konusu küstah açıklamalarının devamında, “Artık tüm ülkelerin İran’a karşı muhalefet etmeleri ve baskılar için ciddi adımlar atmaları zamanıdır, zira İran’ın sürekli nükleer girişimleri böyle bir hareketi talep ediyor” şeklinde konuştu.
Amerika dışişleri bakanı ayrıca temelsiz iddialarını tekrarlayarak İran’ı bir an önce nükleer silah bulmaya çalışmakla suçladı.
İran, Amerika’nın mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmadan ayrılması ve Avrupa tarafının yükümlülüklerine bağlı kalmamasına tepki olarak Bercam anlaşmasının iki maddesine dayanarak nükleer sorumluluklarını adım adım azaltıyorlar.
İran’ın attığı 4. Adım ise Fordo nükleer tesislere gaz enjekte etmek ve zenginleştirme oranının %5 olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.