Pompeo’nun İran karşıtı iddiaları devam ediyor

  • 14 Mayıs 2019
  • 940 kez görüntülendi.
Pompeo’nun İran karşıtı iddiaları devam ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir kez daha Washington’un amacı İran ile savaş olmadığını, amaçları Tahran’ın davranışını değiştirmek olduğunu ileri sürdü.

Salı günü bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ne yaptıysa, Amerika nükleer anlaşmaya taraf olduğu dönemde gerçekleştiğini, Amerika Başkanı İran’ı davranışını değiştirmekte kararlı olduğunu belirtti.

Pompeo iddialarının devamında ayırca İran Batı Asya bölgesini istikrarsızlaştıran baş etken olduğunu, Amerika’nın amacı bu durumu düzeltmek olduğunu ileri sürdü.

Bu arada AB Dışişleri Bakanları Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştükten sonra Washington’a bir çağrı yaparak İran ile gerginliği tırmandırmaktan kaçınmasını istediler.

Cumhurbaşkanı Ruhani 8 Mayıs 2019’da Amerika’nın sözünü tutmaması ve Avrupa’nın da mali ve bankacılık alanlarında yükümlülüklerini yerine getirmemesine gösterdiği tepkide İran’ın Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde üstlendiği bazı yükümlülükleri askıya aldıklarını açıkladı.

İran ayrıca Bercam anlaşmasında kalan ülkelere başta bankacılık ve petrol alanları olmak üzere anlaşma çerçevesinde üstlendikleri yükümlülükleri yerine getirmek üzere 60 gün süre tanıdı.

Amerika ve Avrupa ise İran’ın bu halkı kararına tepki gösterdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.