Rafsancani: Şii ve Sünni vahdeti, bir zarurettir

  • 13 Mart 2016
  • 992 kez görüntülendi.
Rafsancani: Şii ve Sünni vahdeti, bir zarurettir

İran nizamı maslahatını teşhis konseyi başkanı, özellikle günümüz dünyası ve bölgenin içinde bulunduğu hassas şartlarda Şii ve ehli Sünnet arasında vahdetin hayati zaruretine vurgu yaptı.

İran nizamı maslahatını teşhis konseyi başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani dün halkın çeşitli kesimlerinin katılımı ile düzenlenen hz. Fatıma -sa- yas töreninde yaptığı konuşmada, Şii ve ehli Sünnet arasında savaşın, İslam düşmanlarının ezeli arzusu olduğuna işaretle, ihtilaf konularını güçlendirerek kavgaları yaymamak gerektiğini, akılcı ve ölçülü davranışlarla, Müslümanlar arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlenmesini sağlamak gerektiğini belirtti.

Ayetullah Rafsancani, Şii ve Sünni ilişkilerin güçlenmesinin, Müslümanların iktidar ve gücü ile ilişkisinin altını önemle çizerek, Şii ve Sünni’nin gönül birliği ve vahdete ulaşması halinde bir çok sorunlarının çözüleceğini ve uluslararası alanda olağan üstü ve etkili bir güce dönüşeceklerini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.