Reisi: Bölgesel örgütlerle etkin işbirliği, İran’ın dış politikasının önceliğidir

  • 24 Ekim 2022
  • 153 kez görüntülendi.
Reisi: Bölgesel örgütlerle etkin işbirliği, İran’ın dış politikasının önceliğidir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Tahran’ın çeşitli zaman dilimlerinde, Hint Okyanusu Ülkeleri Birliği’nde etkin ortaklığı olduğuna işaretle, bölgesel örgütlerle etkin işbirliğinin İran’ın dış politikasının bölgesel önceliği olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi bugün Hint Okyanusu Ülkeleri Birliği Genel Sekreteri Selman el Farisi ile Tahran’da gerçekleşen görüşmede, bu birliğin kayda değer kapasite ve potansiyeline işaretle, birlik üyeleri arasında işbirliğinin artması için planlama yapılmasına vurgu yaptı.

Sözkonusu havzanın coğrafi özellikleri ve imkanları ve kayda değer nüfusuna da değinen Reisi, Hint Okyanusu ülkeleri arasında temas ve münasebetlerin güçlendirilmesinin önemli olduğunu belirterek, İran’ın kendi kabiliyetlerini birliğin üyeleriyle paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Reisi sözlerinin devamında İslam İnkılabı zaferinden sonra İran toplumunda kadının etkin varlık ve faaliyet göstermesinin Devrim’den sonraki senelerde kadınların çeşitli başarılarından bir örnek olduğunu söyledi.

El Farisi de görüşmede, İran’ın birliğin aktif ve etkin üyesi olduğuna işaretle, İran’ın birliğin sekreterliğinin dönem başkanlığını yapmasının onur verici olduğunu kaydetti.

Hint Okyanusu Ülkeleri Birliği, 23 ülkeden oluşmakta./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.