Reisi: İran’ın nükleer silaha ihtiyacı yok

  • 25 Eylül 2023
  • 64 kez görüntülendi.
Reisi: İran’ın nükleer silaha ihtiyacı yok

İran cumhurbaşkanı CNN ile yaptığı görüşmede Fars Körfezi havzasındaki Araplar ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve nükleer konularını ele aldı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Seyid İbrahim Reisi bu demecinde Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na bağlı bazı müfettişlerin faaliyet ruhsatlarının iptaline ilişkin şunları söyledi:

“Tahran, kurum müfettişlerinin topraklarında bulunmasını istemediğini söylememiştir. İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun nükleer sahaları denetleme konusunda herhangi bir sorunu olmadığını duyurdu.”

Reisi, Batı’nın ve Siyonist rejimin, İran’ın barışçıl nükleer programını barışçıl olmayan bir görüntüye dönüştürmeye yönelik asılsız suçlamalarına işaretle “Nükleer silah kullanımının ve genel olarak kitle imha silahlarının kullanımının programımızda yeri olmadığını defalarca ifade ettik. Neden? Çünkü biz bu tür silahlara inanmıyoruz ve onlara ihtiyacımız da yok.” açıklamasında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, konuşmasının bir başka bölümünde Siyonistlerin Araplarla ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşmalara ilişkin sahte propagandalarına yanıt olarak şunları vurguladı:

“ABD’nin öncülüğünde Siyonist rejim ile Fars Körfezi’ndeki Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki  çabalar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacak.”

Cumhurbaşkanı Reisi konuyla ilgili şunları da belirtti:

“Siyonist rejim ile İslam’ın en kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan Suudi Arabistan arasında ilişkilerin kurulması, işgalci rejimin en büyük ödülü olacak ve Batı Asya jeopolitiğini değiştirecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.