Rohingya’lı aktivist: Müslüman ülkeler Myanmar yönetimiyle ticari ilişkilerini kesmelidir

  • 11 Eylül 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
Rohingya’lı aktivist: Müslüman ülkeler Myanmar yönetimiyle ticari ilişkilerini kesmelidir

Rohingya’lı aktivist ve blog yazarı Ni San Luin, Müslüman ülkelerin Myanmar yönetimiyle ticari ilişkilerini kesip bu ülkeyi baskı altına almakla bu ülkede Müslüman’klara karşı işlenen cinayetlerin önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.

Fars haber ajansında demeç veren Rohingya’lı aktivist luin, Myanmar’lı Budistlerin Rohingya’lı Müslümanlara düzenlediği yeni tur saldırılar sonucu 300 bin kadar Rohingya’lının evlerini terk edip Bangladeş yolunu tuttuğunu kaydederek, Myanmar yönetiminin hedefi bu ülke Müslümanlarını ana yurtlarından sürmek olduğunu ifade etti.

Rohingya’lı Müslümanların 1784 yılından itibaren bölgede yaşadıklarını kaydeden Luin, Mynmar yönetiminin Rohingya’lı Msülümanların arazilerini gasp etmek istediği, bu yüzden onları Begal uyruklu olmakla suçladığını belirtti.

Luin açıklamasının devamında Burma’nın 1948 yılında bağımsızlığını elde etmesi ardından Müslümanların Myanmar’ın resmi azınlıklarından biri olarak tanındığı ve vatandaşlık haklarından yararlandığı, ancak 1982 yılında vatandaşlık yasalarının değiştirilmesiyle birlikte, Myanmar Müslümanlarının kendi ülkelerinde vatansız halk durumuna düştüklerini söyledi.

Hükümet güçlerinin hatta çocuklar ve yaşlılara acımadığını kaydeden Rohingya’lı aktivist, Ordu güçleri ve radikal Budistlerin son haftalarda yaptığı saldırılarda 4 binden fazla Müslümanın öldürüldüğünü tahmin ettiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.