Ruhani, Endonezya ve Azerbaycan’ın yeni büyükelçilerini kabul etti

  • 17 Mayıs 2016
  • 835 kez görüntülendi.
Ruhani, Endonezya ve Azerbaycan’ın yeni büyükelçilerini kabul etti

İran Cumhurbaşkanı, İran ve Endonezya’nın İslam dünyasının iki önemli ülkesi olduğunu belirterek, bu iki ülkenin radikal ve terörist gruplarla mücadele etmesine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da Endonezya’nın yeni Tahran Büyükelçisi “Okatawnio Ali Modin”i kabul ettiği görüşmede Tahran-Jakarta’nın ekonomik münasebetlerinin güçlendirilmesi için iki ülkenin bol imkan ve fırsatlara sahip olduğunu, ayrıca, iki ülkenin son iki yılda ikili ilişkilerin iyileştirilmesi için olumlu adımlar attığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın enerji ve baraj yapımı başta olmak üzere Endonezya ile ortak faaliyete hazır olduğunu hatırlattığı bu görüşmede, Endonezya’nın yeni Tahran Büyükelçisi güven mektubunu Ruhani’ye teslim edip, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için el veren fırsatların değerlendirilmesine vurgu yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani bugün ayrıca Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yeni Tahran Büyükelçisi “Bünyad Hüseyinov”u kabul etti. Bu görüşmede Ruhani, iki ülkenin Tahran-Bakü ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için ciddi iradeye sahip olduğunu hatırlattı.

Ruhani, nükleer anlaşma ve yaptırımların kalkmasının ardından el veren fırsat ve ortamdan Tahran-Bakü ilişkilerinin geliştirilmesi için yararlanılmasına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, terörizm ve radikalizm gibi bölgenin sorunlarının bütün ülkelerinin işbirliğiyle çözümlenmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.