Ruhani: İran milleti bölge ve dünyanın hassas şartlarında seçimlerden zaferle çıktı

  • 16 Haziran 2017
  • 980 kez görüntülendi.
Ruhani: İran milleti bölge ve dünyanın hassas şartlarında seçimlerden zaferle çıktı

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece yaptığı açıklamada, batının yeni baskılar ve bölge genelinde İran’a tehdit mesajlarının verildiği şartlarda, İran milletinin 12.dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerini zaferle gerçekleştirdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ruhani, dün gece  medya yöneticileri ve personeliyle gerçekleştirdiği iftar ziyafetinde,  seçim günlerinin İran’da önemli ve  siyasi bir bayram havasında geçtiğini belirterek, ”İran halkının seçim sandıklarına  görkemli ve coşkulu bir şekilde giderek geleceğini belirlemede kendilerinin karar verdiğini” gösterdiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanın halkın bilinçlenmesi ve aydınlatılmasında medyanın önemli rolüne işaretle,  yapıcı eleştirilerin ülkenin ilerlemesi ve ıslahına vesile olacağını söyledi.

Bilindiği gibi İran’da 19 mayıs tarihinde İran ve 102 ülkede ayna zamanda yapılan  12. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ruhani, 23 milyon oy alarak tekrar  cumhurbaşkanı seçilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.