Ruhani: İslam dünyasının siyonist rejim ve düşmanlara karşı vahdeti zaruridir

  • 16 Şubat 2018
  • 906 kez görüntülendi.
Ruhani: İslam dünyasının siyonist rejim ve düşmanlara karşı vahdeti zaruridir

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘Müslümanlar birlik içinde olsalardı Amerika, Kudüs’ü siyonist İsrail’in başkenti olarak açıklayamazdı ve siyonist rejim de Filistinlilerin hak ve hukukunu ayaklar altına alamazdı” dedi.

Hindistan’da temaslarda bulunan İran cumhurbaşkanı Ruhani, Haydarabad kentinde cuma namazının ardından camide yaptığı konuşmada, müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmaktan başka çarelerinin olmadığını belirterek, ”başkaları müslümanları küçük düşürmek istiyor ama müslümanların tarih boyunca ilim, medeniyete sahiplerdi ve güçlüydüler ve dünyanın geleceği de müslümanların olacaktır” dedi.

İran cumhurbaşkanı, İran’ın müslüman milletlere yardım ettiğini ve yardım etmeye de devam edeceğini belirterek, Irak, Suriye ve Lübnan halklarına yardımlarına işaret etti.

Ruhani, maddiyatla güvenliğin sağlanmasının imkansız olduğunu belirten Ruhani, Amerika’da batı medeniyetinin sonucunun toplu katliam olduğunu ve bunun ispatının Amerika’da okullar, üniversiteler ve caddelerde görüldüğünü söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Hindistan’da güvenlik ve barışın varolmasından memnuniyetini belirterek, düşmanların müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasını istemedikleri ama Hindistan ve İran halkının her zaman medeniyet ve ilim konusunda yanyana olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.