Ruhani: New York’ta Myanmar konusu üzerinde odaklanacağız

  • 17 Eylül 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
Ruhani: New York’ta Myanmar konusu üzerinde odaklanacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM Genel Kurulu’nun 72. oturumuna katılmak üzere New York’a gitmeden önce Tahran’ın Mehrabad Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM Genel Kurulu’nun 72. oturumuna katılmak üzere New York’a gitmeden önce Tahran’ın Mehrabad Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı bir açıklamada, “Dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleşen BM Genel Kurulu’nun yıllık oturumu halkımızın sesini tüm dünyaya duyurmak ve ABD ile Batı kamuoyunda İran’a yönelik oluşan şüphelerin giderilmesi için gayet uygun bir fırsattır” şeklinde konuştu.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: BM Genel Kurulu oturumunun zirvesinde Amerikan basın kuruluşları genel müdürleri, ABD’li düşünce kuruluşları yetkilileri ve bu ülkedeki Müslüman liderlerle yapacağımız görüşmenin yanı sıra Amerika’da yaşayan İranlılar ile de bir araya geleceğiz.

İran Cumhurbaşkanı son olarak, “Bunlara ilave olarak İslam İşbirliği Teşkilatı, Myanmar olaylarıyla birlikte küresel iklim ve yeşil çevre konuları üzerinde odaklanacak” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.