Ruhani: Teröristin iyisi veya kötüsü olmaz

  • 31 Ağustos 2015
  • 786 kez görüntülendi.
Ruhani: Teröristin iyisi veya kötüsü olmaz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam Ülkeleri Zirve Toplantısı Salonu’nda düzenlenen Uluslararası Terör Kurbanı 17 bin Şehit Kongresi’nde yaptığı konuşmada, terör sorununun dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu ve teröristin iyisi veya kötüsü olmadığını belirterek, çağdaş dönemde ise terörizmin dünya güçleri tarafından bir araç gibi kullandığına değindi.

Teröristlerin her zaman halkın kullandığı oydan endişelendiğini söyleyen Ruhani, Siyonit Rejimi’nin de bir terör rejimi olduğu için bu olaydan endişe duyduğunu kaydederek, “Kendi çıkarları doğrultusunda terörizm kavramını seçenler dünyada nitelikli bir yaşam sürdürmeye karşıdırlar. Terör rejimleri ve örgütlerinde ılımlı bir tavır sergilemek gibi bir şey yoktur. Bunlar sürekli şiddet ve radikalizmden yanadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ayrıca terörizmle mücadele için ülkelerin gayret etmesi gerektiğini vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin de terör olayıyla karşı karşıya geldiğini ve terör örgütlerinin de İran’a karşı terör eylemleri gerçekleştirmek için dış güçler tarafından desteklendiğini belirtti.

2003 yılından itibaren terör saldırıları nedeniyle canını kaybedenlerin sayısında büyük artış yaşandığına işaret eden Ruhani, halkın en çok Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Nijerya’da terör sorunuyla pençeleştiğini ifade ederek, “Teröristleri destekleyenler bir gün kendileri de aynı soruna maruz kalacaklar” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.