Rusya: Tüm taraflar Viyana görüşmelerini olumlu değerlendiriyor

  • 30 Aralık 2021
  • 351 kez görüntülendi.
Rusya: Tüm taraflar Viyana görüşmelerini olumlu değerlendiriyor

Rusya’nın Viyana merkezli Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (IAEA) Daimi Temsilcisi Mihail Ulyanov, Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, Viyana’daki 4+1 toplantısının tüm taraflarının duruşunun olumlu olduğunu söyledi.

İRNA’ya göre, “Ulyanov” Twitter’da şunları yazdı: “Çarşamba gecesi toplantıya katılan tüm katılımcılar”, görüşmelerin olumlu sürecini ve pratik atmosferini memnuniyetle karşıladılar.”

Ulyanov dün (Çarşamba) Viyana’da ABD hükümetinin İran özel elçisi Robert Mali ile de görüştü.

Robert Mali başkanlığındaki bir Amerikan heyeti, Viyana görüşmelerine dolaylı olarak katılmak için Viyana’ya gitti.

Viyana’da İran’a yönelik baskıcı ve yasadışı yaptırımların kaldırılmasına odaklanan sekizinci tur müzakereler, Pazartesi günü İran İslam Cumhuriyeti Baş Müzakerecisi Ali Bageri ve Avrupa Birliği Dış Siyaset Sorumlusu Yardımcısı Enrique Mora’nın başkanlık ettiği Ortak Komisyon toplantısıyla başladı.

İran, 4+1 Grubu ve Avrupa Birliği’nden heyetlerin katılımıyla Coburg Otel’de gerçekleştirilen toplantıda müzakere süreci değerlendirildi.

Bu toplantıda, tüm delegasyonlar önceki tur müzakerelerde kaydedilen ilerlemeyi kaydettiler ve yoğun istişarelere devam etmeye hazır olduklarını duyurdular. Toplantıda ayrıca İran’ın önerilerinin çoğunun yeni metne dahil edildiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.