Rusya uzaya askeri uydu fırlattı

  • 03 Aralık 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Rusya uzaya askeri uydu fırlattı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Soyuz-2.1b füzesi ile fırlatılan askeri uydunun yörüngeye başarıyla oturduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Arhangelsk bölgesindeki Plesets uzay üssünden dün  bir askeri uydu yörüngeye fırlatıldı.

Açıklamada “Orta sınıf taşıyıcı füze Soyuz-2.1b Rusya Savunma Bakanlığı’na ait füzeyi başarıyla yörüngeye götürdü” ifadeleri kullanıldı. Soyuz 2.1b füzesi Plesetsk üssünden bu yıl dördüncü kez fırlatıldı. En son 22 Eylül’de fırlatılan füze yörüngeye Glonass-M navigasyon uydusunu götürmüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askeri uydusunu yörüngeye götüren Soyuz-2.1b füzesinin Arhangelsk bölgesindeki Plesetsk Uzay Üssü’nden kalkışının videosunu yayınladı.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yayınlanan ve karadan çekildiği belirtilen 41 saniyelik videoda, Rus askeri uydusunu yörüngeye taşıyan Soyuz-2.1b taşıyıcı füzenin Plesetsk Uzay Üssü’nden kalkışı görüntülendi.

Rusya Savunma Bakanlığı daha önce Soyuz-2.1b füzesi ile fırlatılan askeri uydunun yörüngeye başarıyla ulaştığını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.