Saldırıdan Sonra Aramco’nun Son Durumu/ FOTO

  • 21 Eylül 2019
  • 704 kez görüntülendi.
Saldırıdan Sonra Aramco’nun Son Durumu/ FOTO
Gazeteciler Cuma günü Haris’deki Aramco Şirketine bağlı petrol tesisine giderek son İHA saldırılarının ardından bu tesisin son durumunu yakından gördüler.
Suudi hükümeti Cuma günü, Yemenlilerin İHA saldırılarının ardından bu tesiste meydana gelen zararı yakından görmeleri için gazetecileri Haris’te bulunan Aramco Şirketine bağlı petrol tesisine götürdü.
Bir tesis yöneticisi gazetecilere verdiği demeçte, Haris’teki dört noktanın saldırıya uğradığını ve itfaiyecilerin ilk yangını söndürürken diğer saldırıların gerçekleştiğini söyledi.
Bu yönetici ayrıca, bu saldırıların ardından 150 personelin olay yerinden tahliye edildiğini belirtti.
Öte yandan Aramco Şirketi, itfaiyecilerin yangını üç saat içinde söndürebildiklerini ve 24 saatte günlük 320 bin varil petrol üretimine devam edebildiklerini iddia etti.
Yemen ordusu ve halk güçleri geçen hafta cumartesi günü 10 İHA ile, Haris ve Bekik’teki Aramco Şirketine bağlı petrol tesislerini hedef aldı ve bu saldırılar sonucu Suudi Enerji Bakanı’nın ifadesiyle, bu ülkenin 507 milyon varil petrol üretimi askıya alındı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.