Salihi: İran KOEP öncesi duruma dönme yeteneğine sahiptir

  • 23 Mayıs 2018
  • 1.189 kez görüntülendi.
Salihi: İran KOEP öncesi duruma dönme yeteneğine sahiptir

İran nükleer sanayisinin iyi bir süreç içinde kendi ilerlemesini sürdürmekte olduğunu belirten İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, nükleer anlaşma KOEP’in devre dışı kalması durumunda İran’ın en kısa zamanda İran’ın bu anlaşma önceki durumuna gelecek kapasitede olduğunu bildirdi.

Dün akşam İslami Şura Meclisi Eğitim, araştırma ve teknoloji komisyonu üyeleri ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, KOEP nükleer anlaşma öncesi çok iyi bir ilerleme süreci içinde olan İran nükleer sanayisinin, şu anda da aynı devirle kendi ilerlemesini sürdürdüğünü ve hatta hızına hız kattığını söyledi.

İran’ın KOEP sonrası Rusya’nın katkısıyla kararlı izotopların zenginleştirme işlemini başlattığını oysa KOEP öncesi İran’ın sadece uranyum zenginleştirme işlemini yaptığını belirtti.

KOEP sonrası İran’ın nükleer sanayinin iyi şekilde ilerlediğin ve çeşitli alanlarda İran’ın KOEP’ten önceki duruma dönebileceğini ifade eden Salihi, bu duruma gelmek istemediklerini söyledi.

İran’ın çeşitli nükleer alanlardaki faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Salihi, KOEP sonrası iki nükleer santral yapımına başlandığını, nükleer yakıt zinciri konusunda bazı ülkelerle anlaşmalar sağlandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.