Şam, Suriye ile Türkiye arasında mesajlaşmayı yalanladı

  • 08 Nisan 2022
  • 287 kez görüntülendi.
Şam, Suriye ile Türkiye arasında mesajlaşmayı yalanladı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Şam ile Ankara arasındaki bazı mesajlaşma ve temaslara ilişkin haberlerin doğru olmadığını belirterek haberleri tekzip etti.

IRNA’nın bildirdiğine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü Ankara ile yapılan mesajlaşmayı ve Suriye ve Türkiye cumhurbaşkanları Beşar Esad ile Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlığını temelden yanlış olarak nitelendirdi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Ankara ile Şam arasında herhangi bir mesaj alışverişinde bulunulmadığını vurgulayarak “Suriye’nin Türkiye’ye karşı tutumu değişmedi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rejimine karşı hiçbir değişiklik yapılmadı ve yapılmayacaktır.” açıklamasında bulundu.
Al-Vatan gazetesi Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndaki bilgili kaynaklara dayanarak, bazı medya kuruluşlarının Hürriyet gazetesinden alıntı yaparak Türkiye’nin Beşar Esad’ın BAE ziyaretinden önce Şam’a bir mesaj gönderdiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi çağrısında bulunduğunu yazdı.
Suriye Dışişleri Bakanlığı kaynakları, bu yalan haberlerin, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ankara hükümetinin imajını onarmak için yayınlandığını ifade etti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.