Şamhani: Avrupa halâ düşünüyorsa, İran onları beklemez

  • 22 Ocak 2019
  • 1.464 kez görüntülendi.
Şamhani: Avrupa halâ düşünüyorsa, İran onları beklemez

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, Tahran yönetimi hiç bir zaman Bercam nükleer anlaşmasını ihlal eden ilk taraf olmayacağını belirterek, “Eğer Avrupa Bercam’ı koruma bedelini ödemekte halâ tereddüt içindeyse, İran onları beklemeyeceğini bilmelidir” dedi.

Tahran Dış Politika Etüt Merkezi dergisine konuşan İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, Avrupalı yetkililer İran’dan Bercam nükleer anlaşmasında karşılıklı amel doğrultusunda Tahran’a verilen imkanlardan ve haklardan vaz geçmesini beklememesi gerektiğini belirtti.

Amerika Başkanı Donald Trump iktisadi baskı ile makul olmayan sultacı isteklerini İran milletine dayatabileceğini zannettiğini kaydeden İMGYK Sekreteri Şamhani, oysa Amerika yeni dönemde hatta dünyanın önemli ve güçlü devletlerini İran’a dayattığı yaptırımlarda kendi saflarına çekemediğini vurguladı.

Batı Asya gelişmelerine de değinen Şamhani, son dönemde bu bölgede yaşanan gelişmeler korsan rejim İsrail’de güvenlik krizleri tırmandığını ortaya koyduğunu, bugün siyonist rejim direniş füzeleri karşısında acizliğini ve kaygılı olduğunu gizleyemediğini ifade etti.

İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, İran İslam Cumhuriyeti hiç bir ülkenin içine nüfuz etme peşinde olmadığını, bölge milletleri Müslüman olduklarını, bu yüzden bu milletlerin kendi kaderlerine hakim olmaları bölgede güvenliğin korunması için en büyük sermaye sayıldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.