Sana’ya 6 günde 10 dakika elektrik verilebildi

  • 20 Nisan 2015
  • 829 kez görüntülendi.
Sana’ya 6 günde 10 dakika elektrik verilebildi

Yemen’de elektrik kesintileri sebebiyle halk büyük sıkıntı yaşarken bazı kişiler evlerinde ‘telefon şarj istasyonu’ kurdu.

Ülke genelinde ”günler” ile ifade edilen elektrik kesintileri günlük hayatı felç ederken, cep telefonlarını şarj etmek isteyenler için ”şarj istasyonları” kuruldu’.

Akaryakıt krizi nedeni ile benzin bulamayan halk elektrik kesintilerine jeneratör ile alternatif oluşturamayınca, bu yeni sektörün mucidi Yemenliler LPG tüplerini jeneratörlere bağlayarak oluşturdukları düzenek ile elektrik üretmeye başladı.

LPG’li jeneratörler ile onlarca telefonu şarj edebilen Yemenliler istasyonlarına gelen komşu ve arkadaşlarının telefonlarını şarj ediyor. Evlerde uzatma kabloları ile imal edilen onlarca telefonu şarj edebilecek prizler ilginç görüntüler oluşturuyor.

Başkent Sana’ya 6 gündür sadece 10 dakika elektrik verilebilirken, kesintilerin ne zaman sona ereceği bilinmezken, halk akıllı telefonlarının ve onların özelliklerinden mahrum olmamak için bu yöntemleri uzun bir süre daha kullanacak gibi gözüküyor.

Evinde bu metodu kullanarak ”şarj istasyonu” kuran Yemenli Awad Muhammed Şebiri yönteminin ve verdiği hizmetin büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Şebiri, ”İnsanların telefonları var ve birçoğu akıllı telefon özellikli. Elektrikler kesilince insanların canları sıkılıyor. Kimisi de ülkede olan biteni internetten takip etmek istiyor veya işlerini takip edip ailesi ile iletişim kurmak istiyor. Telefon büyük bir ihtiyaç ve bu elektriksiz günlerde kimisine bedava, kimisine de cüzi bir ücretle ”şarj” hizmeti veriyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.