Şanlıurfa’da IŞİD aleyhine haber yapan Suriyeli iki gazeteci kafaları kesilmiş halde ölü bulundu

  • 31 Ekim 2015
  • 888 kez görüntülendi.
Şanlıurfa’da IŞİD aleyhine haber yapan Suriyeli iki gazeteci kafaları kesilmiş halde ölü bulundu

Şanlıurfa’da IŞİD aleyhine haber yapan Suriyeli iki gazeteci kafaları kesilmiş halde evlerinde ölü bulundu.
Gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, IŞİD aleyhine haber yapıyorlardı.

Şanlıurfa merkezinde yer alan Atatürk Mahallesi’nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arkasındaki sokakta bir dairede işlenen cinayette 2 Suriyeli kafası kesilerek öldürüldü. Cinayetin dün gece gerçekleşmiş olduğu tespit edilirken, binanın önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı. Savcının olay yerine gelmesi bekleniyor.

Kafası kesilerek öldürülen 2 Suriyelinin Şanlıurfa’da yayın yapan Suriye’nin El Vatan gazetesini çıkartan gazeteciler olduğu öğrenildi. Suriye’nin Rakka kenti nüfusuna kayıtlı olan 2 gazeteci, IŞİD aleyhine haberler yapıyorlardı ve örgüt tarafından birkaç kez ölümle tehdit edilmişlerdi.

Daha önce Rakka’da gizlice gazetecilik yaptıkları için 2 gazetecinin IŞİD’in ölüm listesinde olduğu öğrenildi.

Haziran ayından Akçakale sınırında incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD’le ilgili sorulara cevap vermedi ve sorularını beğenmediği gazetecileri gözaltına aldırdı. Küçük şehirde IŞİD’li olmadığını, 2 IŞİD üyesinin sınırda teslim olduğunu ve Suriye’deki halkın IŞİD’den değil PYD’den kaçtığını iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.