Şehit Muhammed Ubeyd El-İseviyye Beldesinde Toprağa Verildi

  • 02 Temmuz 2019
  • 680 kez görüntülendi.
Şehit Muhammed Ubeyd El-İseviyye Beldesinde Toprağa Verildi

Kudüs kentinin kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesi sakinleri, işgal güçlerinin naaşını ailesine teslim ettiği şehit Muhammed Ubeyd’i dün (1 Temmuz Pazartesi) öğleden sonra törenle toprağa verdi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin şehit Ubeyd’in naaşını belde girişinde ve geniş güvenlik önlemleri altında ailesine teslim ettiğini söyledi.

Kaynaklar, naaşın teslim alınmasından sonra düzenlenen cenaze törenine binlerce kişinin katıldığını, şehidin naaşının omuzlarda taşınarak sloganlar eşliğinde evine götürüldüğünü ifade etti.

Ailesinin son kez görerek veda etmesinin ardından şehit Muhammed Ubeyd’in cenaze namazının El-Erbain Camii’nde kılındığı ve belde mezarlığına defnedildiği belirtildi.

İşgal güçleri 20 yaşındaki eski esir Muhammed Semir Ubeyd’i geçtiğimiz Perşembe günü Kudüs kentinin doğusundaki El-İseviyye beldesine düzenlediği baskın sırasında yakın mesafeden kalbine ateş ederek şehit etmişti.

Şehit Ubeyd’in ailesi dün işgal güçlerinin oğullarının naaşını teslim etmek için ileri sürdüğü şartların tamamını reddetmişti.

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin şehit gencin akşam saatlerinde El-İseviyye beldesi dışında Babu’z-Zahira Mezarlığına defnedilmesini istediğini bildirmişti.

Heyet, işgal güçlerinin ayrıca cenaze törenine sadece şehidin ailesinden 50 kişinin katılmasını ve törende hiçbir bayrak ya da sancak taşınmamasını şart koştuğunu, şartlara uyulmasının garanti edilmesi için 25 bin şikel kefalet talep ettiğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.