Siyonist İsrail Güçleriyle Filistinli Gençler Arasında Dün 16 Noktada Çatışma Yaşandı

  • 23 Haziran 2016
  • 668 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleriyle Filistinli Gençler Arasında Dün 16 Noktada Çatışma Yaşandı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında Kudüs İntifadası’nın 266’ncı gününde dün (22 Haziran Çarşamba) Batı Yaka’da, Kudüs’te ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında 16 noktada çatışma yaşandığını açıkladı.

Hamas Hareketi tarafından yayınlanan raporda dünkü çatışmalarda işgal askerlerinin Filistinlilere ve evlerine attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiği ifade edildi.

Raporda ayrıca Filistinli gençlerin Beytlahim’in kuzeyinde “Kubbetu Rahil” askeri kampı yakınlarında işgal güçlerine el yapımı boru tipi bomba attığı bildirildi.

Hamas Hareketi’nin raporunda, direnişçi gençlerin Beytlahim yakınlarındaki Gevaot Yahudi Yerleşkesi ve Kudüs’teki Gilo Yahudi Yerleşkesi civarında, Beytin köyünde ve Hızma beldesinde işgal hedeflerine molotof kokteyli attığı belirtildi.

Beytlahim, El-Halil ve Ramallah’ta üçer noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışma yaşandığı kaydedilen raporda, Kudüs ve çevresinde üç, Tulkerem ve Kalkiliya’da birer ve 1948’de işgal edilen topraklarda da bir noktada çatışma yaşandığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.