Siyonist rejim BM’de kınandı

  • 23 Mart 2016
  • 1.104 kez görüntülendi.
Siyonist rejim BM’de kınandı
BM insan hakları konseyi İran temsilcisi Siyonist rejimin Filistinlilere karşı cinayetlerini kınadı.

İRİB’in bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti BM insan hakları konseyi temsilcisi bayan Zehra Erşadi, Cenevre’de düzenlenen “Filistin ve işgal edilen diğer Arap topraklarda insan hakları durumu” oturumunda, uluslararası toplumdan siyonist rejime karşı daha etkin girişimlerde bulunulmasını istedi.

Zehra Erşadi yaptığı açıklamada, savunmasız Filistinlileri katliam etme, onların evleri ve alt yapılarını tahrip etmenin uluslararası insan severlik hukuk ve insan hakları yasaları, BM bildirileri ve de Cenevre Konvansiyonun siyonist rejim tarafından açık ihlali olduğunu belirtti.

Erşadi Siyonist rejimin BM özel raportörü ile işbirliği yapmamasından endişe duyduğunu belirterek, korsan rejimin, işgal edilen Filistin topraklarında insani faciayı sonlandırmak üzere yapılan tüm çalışmaları alaya aldığını ifade etti.

İran İslam cumhuriyeti BM insan hakları konseyi temsilcisi Zehra Erşadi toplu bir girişimle, savaş suçu işleyen siyonist yetkililerin etkin uluslararası kuruluşlarda yargılanması için çağrıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.