Siyonist Rejim, El-Arakib Köyünü 99’uncu Kez Yıktı

  • 09 Haziran 2016
  • 888 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim, El-Arakib Köyünü 99’uncu Kez Yıktı

İşgal yönetimi, işgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab Çölü’nde bulunan El-Arakib köyünü bugün (9 Haziran Perşembe) Temmuz 2010’dan bu yana 99’uncu kez yıktı.

El-Arakib köyü sakinlerinden Aziz Et-Turi, işgal polisinden büyük bir gücün kepçeler eşliğinde köye gelerek çinko sacdan ve çadırlardan oluşan tüm evleri yıktığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Et-Turi, köy halkının yıkılan evlerini yeniden inşa edeceğini belirterek, işgal yönetiminin keyfi uygulamalarla Filistinlileri topraklarından uzaklaştırma çabalarının başarılı olamayacağını ifade etti.

Bi’r Es-Seba kentinin kuzeyinde yer alan El-Arakib köyü, işgal yönetiminin En-Nakab bölgesinde meşru yerleşim yeri kabul etmediği 51 köyden biri.

İşgal yönetimi En-Nakab bölgesinde Yahudi yerleşimciler için yeni yerleşkeler inşa etmeyi sürdürürken, El-Arakib köyünü ise yıkmakta ısrar ediyor.

En-Nakab bölgesinde 220 bin Filistinlinin yaşadığı, söz konusu kişilerin çoğunun işgal rejiminin bazıları yüzyıllar önce kurulmuş olmasına rağmen meşru yerleşim yeri kabul etmediği köylerde ve mezralarda yaşadıkları bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.