Siyonist rejim işgal altındaki Kudüs’te 10.000 konut inşa etmeyi planlıyor

  • 06 Ekim 2021
  • 959 kez görüntülendi.
Siyonist rejim işgal altındaki Kudüs’te 10.000 konut inşa etmeyi planlıyor

Siyonist rejim İsrail, yayılmacılık siyasetleri doğrultusunda işgal altındaki Kudüs’ün doğusundaki Kalandiya bölgesinde 10.000 konut inşa ediyor.

AA’nın haberine göre, Filistin Arap Araştırmaları Derneği Haritalar Müdürü Halil Tüfekçi,  dün yaptığı açıklamada, ırkçı İsrail’in çoğu Kudüs Havalimanı veya Kalandiya’da bulunan tamamen yeni bir Siyonist yerleşim inşa etmek istediğini söyledi.

Tüfekçi, havalimanı ve arazilerinin 1.200 dönümlük bir arazi alanı üzerinde yer aldığını ve yeni imar planının 900 dönümlük bir arazi alanı üzerinde uygulanacağını vurguladı.

Bu arada  ”Barış Şimdi” adlı siyonist bir  örgüt, siyonist İsrailli yetkililerin toprakların çoğunu devlete ait topraklar olarak gördüğünü ve İsrail’in Filistinli sahiplerinden topraklara el koymadan şehri yeniden inşa etmesine izin verdiğini ileri sürdü.

Barış Şimdi örgütü bu yerleşimi inşa etme amacının Filistin toprakları arasında bir çatlak oluşturmak ve toprakları İsrail topraklarına dönüştürmek olduğunu ve bunun da gelecekteki Filistin hükümetinin en önemli merkezi bölgesinde (Kudüs, Ramallah ve Beytullahim) Filistin’in gelişimini engelleyeceğini ortaya koyduğunu bildirdi.

Tüfekçi ayrıca  ırkçı İsrail’in planının Kudüs havaalanında uygulamadaki hedeflerinden birinin başkenti Kudüs olacak  bağımsız bir Filistin devleti kurma fırsatını ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

Terör rejimi İsrail, Siyonist yerleşimler kurarak Filistin topraklarının coğrafi yapısını değiştirmeye ve Filistin topraklarındaki hegemonyasını pekiştirmek için o bölgeleri siyonistleştirmeye ve yahudileştirmeye  çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.