Siyonist rejimden Amerika’nın UCM kararına destek

Siyonist İsrail rejimi Amerika’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi UCM hakkında aldığı yaptırım kararını destekledi.
Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre korsan rejim başbakanı Benyamin Netanyahu Amerika’nın UCM bazı yetkilileri hakkında aldığı yaptırım kararını destekledi.
Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, Amerika yönetiminin, askerlerinin Afganistan’daki “olası savaş suçlarını” soruşturan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yetkililerine yaptırım uygulanması yönündeki kararının ”endişe verici” olduğunu bildirdi.
Amerika kararına bir tepki de AB’den geldi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, AB’nin UCM’ye desteğinin geçmişten bugüne sürdüğünü belirterek, “UCM, uluslararası hukukun tesis edilmesinde ve en ağır uluslararası suçların çözülmesinde kilit rol oynamaktadır.” dedi./