Siyonist Yerleşimci Filistinli Sebze ve Meyve Satıcılarına Ateş Açtı

  • 04 Eylül 2019
  • 627 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimci Filistinli Sebze ve Meyve Satıcılarına Ateş Açtı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinin kuzeyinde yer alan Burga ve Bazarya beldeleri arasında sebze ve meyve satan bir grup Filistinliye dün (3 Eylül Salı) silahlı bir Yahudi yerleşimci tarafından ateş açıldı.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi dosyasını takipten sorumlu Gassan Dağlas, Yahudi yerleşimcinin Burga ve Bazarya beldeleri yakınlarındaki sebze ve meyve satıcılarına ateş açtığını söyledi.

Dağlas, Yahudi yerleşimcinin açtığı ateş sonucu ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti.

Batı Yaka’da işgalcilere ait 474 ve Kudüs’te de 29 Yahudi yerleşkesi bulunuyor ve söz konusu yerleşkeler Batı Yaka’nın yüzölçümünün yüzde 46’sını teşkil ediyor.

Batı Yaka ve Kudüs’teki 503 yerleşkede yaklaşık 800 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.

İşgal güçlerinin himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler neredeyse her gün Filistinlilere, evlerine ve arazilerine saldırıyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.