Siyonistler Bu Sabah Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 18 Şubat 2016
  • 799 kez görüntülendi.
Siyonistler Bu Sabah Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (18 Şubat Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal polisi ve özel kuvvetler himayesinde 17 Yahudi yerleşimci El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdi. Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları ifade edildi.

Kaynaklar, askeri elbiseleriyle 12 işgal askerinin ve işgal istihbaratından iki subayın da Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildirdi.

Baskınlara karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutan cemaatin ve ilim öğrencilerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaşan ve Er-Rahme Kapısı yakınlarında rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi alan Yahudi yerleşimcilere tepki gösterdiği kaydedildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskına teşvik ediyor.

Yahudi yerleşimciler işgal güçleri himayesinde gerçekleştirdikleri baskınlar için genellikle Mescid-i Aksa’da cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.