Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Suudi Rejimini Kınadı

  • 27 Nisan 2016
  • 807 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Suudi Rejimini Kınadı

Suriye dışişleri bakanlığı, teröristlerin bu ülkede cinayetlerinin sürdüğünü ve bunun da sebebinin uluslararası toplumun bu cinayetlere karşı sessiz kalması olduğunu bildirdi.

Suriye dışişleri bakanlığının yayınladığı bildiride, teröristlerin cinayetlerine ve ateşkesin çiğnenmesine karşı uluslararası toplumun sessiz kalmasının bu cinayetlerin devam etmesine neden olduğu bildirilirken, Güvenlik Konseyi’nin teröristlere karşı üzerine düşen görevi yerine getirmediği aynı zamanda teröristlere destek veren Türkiye ve Arabistan gibi ülkeler ve rejimlere karşı da bir yaptırım uygulanmamasının Suriye’de sivillerin kanının dökülmesine devam edilmesine neden olduğu ve teröristlerin bölge ve dünyanın güvenliği ve barışıyla alay etmelerine ve oyun oynamalarına sebep olduğu belirtilmiştir.

Suriye dışişleri bakanlığı, bildiride ayrıca Suriye’nin terörizmle mücadelede bütün ülkelerle işbirliğine hazır olduğu zira bu belanın yalnızca Suriye için bir tehlike olmadığı bütün dünya için tehlike olduğuna yer verildi.

Bu arada Suriye dışişleri bakanlığı, BM ve güvenlik konseyi’ne yazdığı iki ayrı mektupla, Arabistan ve Türkiye’yi, teröristlere yardım etmekle kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.